Biografia

gillem-roma-bio

 

Riquesa musical, cançons amb personalitat pròpia i creativitat és el que desprèn el projecte del músic osonenc, que alguns han etiquetat com el “Beirut català”. Una proposta fresca, original i que fuig d’etiquetes i formules estandaritzades. Guillem Roma no parat d’escampar l’optimisme i la màgia de la seva música arreu amb una energia personal i propera que l’ha consolidat com un dels artistes emergents del moment. Cançons que contagien màgia i optimisme amb sons que viatgen per influències que van de les tradicions llatinoamericanes, ritmes balcànics o sons mediterranis… una experiència per deixar-se portar pels sons i la màgia d’aquest món i més enllà!

Després de publicar “Oxitocina” (Autoeditat 2013), el disc amb el que es va donar a coneixer, i “Nòmades” (Autoeditat 2014) amb una gira de més de 150 concerts arreu del país, Guillem Roma fa un salt endavant en el seu univers creatiu amb “Connexions” (Sulawesi Records 2017)

Guillem Roma (Manlleu 1984) estudia música des dels 6 anys i creix en un ambient on la música sempre hi és present, cantant amb la seva germana Marta Roma o anant a concerts amb els seus pares. Mentrestant estudia piano fins a grau mitjà, i també saxo i guitarra. Paral·lelament cursa la carrera de Comunicació Audiovisual a la UAB. En la carrera artística debuta el 2007 amb el seu primer disc “Secret Place” (Afònic 2007), amb el que només fa tres concerts de presentació abans de marxar a Cuba, on viu durant mig any estudiant cine (documental i guió) i on amplia els seu coneixements musicals de piano i guitarra. Més tard viatja a Mèxic, on viu durant tres anys treballant en projectes televisius.

Establert altre cop a Catalunya les experiències dels seus viatges es filtren en els nous treballs del músic i professionalitza la seva carrera musical i artística. “Oxitocina” (Autoeditat 2012) és el disc que dóna a conéixer la música de Guillem Roma que s’envolta de la Camping Band Orchestra per presentar aquestes cançons que desprenen energia crítica i optimista amb sons que es mouen en terreny de frontera, des de Mèxic als Balcans. Després de la bona rebuda del disc amb gira mexicana, festivals, concerts a Sant Francisco, Boston i un public fidel, el music osonenc es consolida dins del panorama musical català amb l’últim àlbum publicat: ”Nòmades” (Autoeditat 2014). Un disc que aprofundeix en l’univers eclèctic de l’artista i en la màgia i poesia de les seves cançons, i que ha fet creixer la proposta a través d’uns directes elegants, propers i participatius. En la gira de presentació de Nòmades, Guillem Roma s’ha acompanyat d’una flexible Camping Band Orchestra amb la que han recorregut més de 150 escenaris…. festivals com el FIMPT, Aphònica, Portal Blau, el Grec… Sales i teatres com l’Auditori de Barcelona, el Kursaal de Manresa, l’Atlàntida de Vic… festes majors, places, sales i ateneus, i trobant sempre un públic entregat i fidel. I és que la riquesa musical de la música nòmada agafa vida a l’escenàri i encomana aquesta energia positiva través d’unes cançons amb personalitat pròpia. Al 2017 Guillem Roma fa un salt endavant amb un tercer disc on consolida la proposta artística amb un so compacte i una personalitat més solida i treballant amb el productor Josep Maria Baldomà. “Connexions” (Sulawesi Records 2017) avança en l’univers creatiu de l’artista amb contundència empaquetant la riquesa musical i la sensibilitat que caracteritzen a Guillem Roma d’una manera especial. Un disc on es connecten moltes coses entre elles les veus d’artistes com Joan Colomo, Alessio Arena o Judit Neddermann que col·laboren en aquestes màgiques connexions!

Guillem Roma acostumat a remar contracorrent el panorama de la indústria discogràfica i musical del nostra país crea el seu propi segell “Sulawesi Records” i  convertint el projecte en una proposta totalment autogestionada i treballant per una música lliure des de la part creativa o la imatge, fins a l’edició dels discos o la comunicació i premsa, sense intermediaris, discogràfiques, empreses de manegament, etiquetes, patrons o formules escrites.

CAMPING BAND ORCHESTRA

qui-som

La Camping Band Orchestra, com la música, és una formació viva que va canviant i així fa canviar les cançons de Guillem Roma transportant-les a noves dimensions i fent que aquesta energia viva de la música sigui especial en cada concert.
 Només amb els 55 concerts de la gira d’Oxitocina hi va haver 33 formacions diferents de músics, un clar exemple de la flexibiliatat de la Camping Band Orchestra que ha convertit aquest factor en un dels atractius del projecte. Així, entre 2 o 3 músics fins als 26 que van participar en la gravació del disc “Nòmades” les combinacions de músics i instruments s’alternen en els directes! De petits locals acústics a teatres o grans escenaris a l’aire lliure… la Camping Band Orchestra porta en el seu ADN aquesta adaptabilitat i la gran atracció del canvi i les coses vives. Aqui podeu veure els tres formats estàndard de la formació:

Web Camping1

Format petit

2 o 3 músics – Un format acústic que ressalta la dimensió més íntima i la proximitat de les cançons de Guillem Roma. Molt maco en locals amb el públic aprop, ateneus i espais reduïts i adaptable a llocs sense grans prestacions tècniques… Els músics i instruments poden variar en aquest format amb molta energia i complicitat des de primera fila!

Web camping2

Format mitjà

4 o 5 músic – És la formació més flexible i la més popular! De sales de teatre fins a escenaris a l’aire lliure, amb el públic assegut o amb la gent ballant. Els instruments es combinen per potenciar diferents caràcters i adequar-se al màxim a cada situació, espai i necessitats de cada concert!

MMVV web1

Format gran

6 o 7 músics – És la formació de luxe de la Camping Band Orchestra, amb tots els músics,  instruments,  colors i potència que pot tenir la banda en directe. Normalment per ocasions especials, concerts grans, festivals, presentacions, festes majors i altres concerts importants

 

 

Músics i col·laboradors

En directe: Marc Casas (Bateria, percussións), Albert Vila (Baix elèctric i contrabaix), Guillem Plana (Guitarra Elèctrica i veus), Manel Valls (Tromeptes), Coloma Bertran (Violí i veus), Marta Roma (Violoncel i veus), Juan Rodríguez (Tuba),

Al disc “Connexions”: Didak Fernández (Bateria i persussions), Miquel Sospedra (Baixos), Guillem Plana (Guitarra elèctrica, acústica i banjo), Jaume Pantalon (Guitarres elèctriques), Coloma Bertran (Violí), Manel Valls (Tromeptes i fluguel), Pau Figueres (Guitarra espanyola), Marc Casas (Marimba i vibrafon), Lina Leon (veu flamenca), Josep Maria Baldomà (pianoi producció)

Col·laboracions en directe i en altres discos: Roser Loscos (Violí), Ana Fernández (Violí), Jose Ramón Madrid (Guitarra espanyola i elèctrica), Bruna Gonzàlez Subirà (Violoncel i veus), Adrà Plana (Guitarra elèctrica) Guillem Costa (Baix elèctric), Ivan Kovacevic (Contrabaix), Gerard Torrents (percussions), Mattia Schirosa (acordió), Oriol Saña (Violí), Pep López (Banjo), Ernesto Briceño (Violí), Felipe Escalada (Viola), Martín Melendez (Violoncel), Asier Suberbiola (Violí), Ramses Puentes (Violí), Jordi Vericat (Baix elèctric), Albert Bello (Guitarra manoushe), Oscar Bas (Trombó i bombardins), Juli Aymi (Clarinet), Marina Romo (Tompa), Layth Sidiq (violí), Alexandre Guitart (Saz), Jaume Peña (Trompeta), Natxo Jimenez (Tromepta)…