Com hem fet el nou videoclip

Dol 381

17 Dec Com hem fet el nou videoclip


Fa pocs dies que hem estrenat el nou videoclip “Dolphin’s Song” i aqui teniu un petit “Making of” per fer el xafarder i conèixer el darrera de la càmera!

 

Ja fa temps, amb els altres videoclips que tenia ganes d’ajuntar algunes imatges dels rodatges i fer un “Making of”.  Sobretot per tenir un record dels dies de gravació, la gent que participa al video..etc, una cosa més aviat de consum propi! Finalment, aquest cop, amb el videoclip de “Dolphin’s Song” ho he fet!! jeje! Un making of, amb olor de mar, colors, la samarreta per l’educació i el ritme del videoclip!! Una manera de donar les gràcies als que estan darrera la càmera i als que estan al davant que no s’han estalviat d’haver de fer el tonto, enlluernades i fins i tot alguna caiguda!!

Podeu veure algunes fotos del rodatge del videoclip en aquest àlbum de Facebook:
Fotos Making Of

Estar en una illa paradisíaca, al costat del mar i seguir el ritme de les onades i el so dels dofins sembla un somni impossible, però segons la cançó hi podem anar fàcilment! Això és del què parla la cançó, d’anar cap a aquesta illa que  portem a dins! Hi podem anar xiulant, ho podem fer ballant, ho podem fer amb la música… i d’aquesta manera marxar de les repeticions del dia dia i de la rutina! Amb el videoclip hem intentat transmentre aquesta sensació amb imatges, amb el color, amb el mar, i amb el ball, però tot rodat en espais que “aparentment” tenen poc a veure amb el paradís. Escenaris industrials, postindustrials i urbans que també poden ser molt refrescants per el nostre dia! En el vídeo del Making Of, també podeu veure algunes imatges que finalment han estat descartades pel videoclip final, com les que caminem pel carrer amb traje, ja que tallaven una mica el rollo fresc de la resta del videoclip. També hi ha les imatges aèries que ens van cedir la gent de octocamvision, que per casualitat ens vam trobar a mig rodatge i van accedir a fer un minut de video sobrevolant els ballarins, tot frui de la casualitat mentre el meu pare aparcava el cotxe i ells decarregaven el Drone!! Com que el vídeo ja estava molt clar i no hi havia lloc per imatges aèries les vam utilitzar per fer aquest petit anunci del videolclip:

Estem acostumats a veure noies ballant en la majoria de videoclips! Perquè no nois? no ballen bé? no venen tant? segurament fruit d’aquesta societat patriarcal i masclista això ha estat així i ho hem volgut trencar amb aquest videoclip (encara que això faci que el cantant queda com el baixet i patós del video) I d’on han sortit aquests dos gran ballarins? Héctor Artal i Gustav Jakobsson. Bé, des de fa tres anys vaig entrar al món del swing i del lindy hop (el ball amb el que es balla la música swing) i he tingut la sort de trobar-me professors i professores molt bons que encomanen aquesta alegria que té aquest ball! Va ser a partir d’aqui que va sortir la idea de fer aquest videoclip. La imatge voltava pel cap des de feia molt temps, només faltava trobar la cançó i ajuntar aquests dos grans craks del swing i de Jazz Steps en un video!! i la veritat ha sigut un honor poder ballar al costat d’aquest grans professors i ballarins! Moltes Gràcies Gus i Héctor!

La producció del video és una producció sense grans equips de gent ni infrastructures, una producció petita, familiar, fresca amb un equip de persones genials! La idea, la direcció, la realització i el muntatge ho he fet jo mateix, les imatges i la càmera les hem fet entre en Josep Maria Roma, que també ens ha portat amb cotxe amunt i avall, en Ramon Villegas i jo amb l’ajuda de la Carla Rossignoli per la música, els reflectors i les combinacions de vestuari. La Gemma Illa ens va deixar la seva càmera, l’Aurore Bourg un trespeus, i les lletres que veieu a l’inici del vídeo son disseny de la Carla Rossignoli. Per lo bo i per lo dolent l’autogestió és la manera com hem anat fent les coses: discos, videos, managements etc… Moltes vegades, en el cas dels videoclips, això vol dir haver de fer produccions petites o “low cost” i per nosaltres fer un videoclip amb una producció petita vol dir fer-lo amb amics, amor i amb idees bones i realistes! Aquest videoclip ha sigut totalment així! 

Compartiu-lo, balleu-lo, canteu la cançó ensenyeu-lo als amics, ens ajudeu a fer fluir el ritme de les coses, la música i tot aquest projecte! Moltes Moltes Gràcies!!