Guillem Roma | Què ballem quan ballem?
15962
single,single-post,postid-15962,single-format-standard,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Què ballem quan ballem?

Què ballem1

03 Nov Què ballem quan ballem?


Darrera de les coreografies dels nostres videoclips hi ha alguns secrets. D’on surten els balls que ballem?

 

No hi ha música sense moviment ni moviment sense música. Quan ens movem fem música i quan fem música ens movem. Cada un de nosaltres està fet de moviment, o sigui que en realitat, en el fons, estem fets de música. És d’una lògica aplastant! Personalment he intentat fer visible aquesta llei, acabada d’inventar, però, sens dubte, llei, en la meva música i especialment com un fil conductor dels videoclips de les cançons! El ball, la dansa i el moviment són elements que surten gairebé a tots els videoclips. I suposo que és una manera de explicitar aquesta creença de que música i moviment no són res més que dues cares de la mateixa moneda. A part, sempre queden bé alguns “bailes” al mig d’un videoclip, el ball, per mi, és d’aquelles coses que te una atracció visual que difícilment es pot esquivar! Per això sortim ballant! Ens agrada i aquests en són alguns moments:

 

el-senyorBall amb els misteriosos animals del bosc al videoclip de “El Senyor

Què Ballem 4Improvisació del ballarí Rober Gomez al videoclip de “Deep Inside

guillem-roma-el-teu-llitCoreografia amb les noies de “El teu llit” al costat del riu Ter

Fa dies que em feia gràcia poder-vos explicar d’on sortien els balls del vídeo “El teu llit” bàsicament perquè tenen una mica de secret ja que estan plens de referents cinematogràfics!! Darrera de les coreografies s’amaguen algunes influències de pel·lícules. Potser algú ho havia pensat! N’heu vist alguna de referència? Bé, en aquest nostre videoclip (El teu llit) que transcorre al voltant del riu Ter, amb escenes surrealistes i molts petons, hi ha dos moments de ball, tots dos inspirats en pel·lícules o escenes mítiques del cinema! Al minut 0:51 del vídeo veiem com entren un seguit de personatges ballant i seguint amb fila india un llit alçat! Aquest és el primer moment i es tracta, en realitat, d’un homenatge a una escena, de la que jo estic enamorat, igual que de la pel·lícula. Una escena que desprèn molt més del que es veu a simple vista! És aquest fragment  de Pina” (Wim Wenders 2011)

Més endavant en el nostre videoclip hi ha el “moment de ball” on ballem amb les quatre noies. Aquesta coreo és la que ens va portar més feina, la vam pensar amb la Carla Rossignoli i com que no som ballarins profesionals i no podem fer grans coses sense fer una mica el ridícul, la idea era fer passos senzills, fins i tot tirant a “cutres”, però amb una actitud “rollo seriosa”! I aquestes són algunes de les inspiracions i influències cinematogràfiques que apareixen barrejades amb passos de collita pròpia, moviments peix, pujades d’ulleres (això estava pensat) i altres improvisacions:

  1. Hi ha un moment on les noies s’agafen de les mas i giren. També passa en aquest fantàstic moment de la película Dogtooth (Giorgos Lanthimos, 2009)

 

  1. “Rollo piscinero” a l’estil Pulp Fiction (Quentin Tarantino, 1994)

 

  1. Aquest moviment de genolls amunt està inspirat en la famosa coreo de la peli Banda aparte (Jean-Luc Goddard, 1964)

 

  1. I d’aquest fragment de Simple Men (Hal Hartley, 1992) no hi ha cap pas concret. Però ens el vam mirar molt, sobretot per l’actitud i el convenciment amb què fan aquest pas dels punys amunt (que en realitat el voliem posar però final el vam treure a petició de la secció femenina)

 

Res més! Aquestes van ser algunes de les inspiracions per fer les coreografies del videoclip! La veritat és que ens ho vam passar molt bé! Pensant el ball, gravant el video… molt riure i un bon record! i és que aquest és un dels altres fils conductors del nostres videoclips, peràcticament, una condició. Passar-nos-ho bé! Si no, perquè ho fem?? jeje! Bé, ja està.

Be músic my friend!

© Guillem Roma, 2014