Estrena de Connexions

24 des. Estrena de Connexions


La música ens connecta amb nosaltres mateixos, amb els altres, amb el món que ens envolta i també amb el més enllà. És en la bellesa d’aquestes “Connexions” on neixen les cançons del nou treball de Guillem Roma que fa un salt endavant en un univers creatiu original i amb personalitat pròpia fugint de les etiquetes i les fórmules establertes.

Al nou treball discogràfic hi han col·laborat artistes com Joan Colomo, Judit Neddermann, Joan Garriga (La Troba kung-fú) i el cantant napolità Alessio Arena. “Tenia moltes ganes de plasmar en el disc un dels regals que m’ha fet la música que és conèixer persones i disfrutar del gust de cantar al costat d’una altra veu. En aquest cas les connexions amb els artistes convidats han sorgit de forma natural, per amistat, admiració o proximitat creativa i és un luxe cantar amb tots ells” explica el músic osonenc.

Guillem Roma aposta per un so més contundent cultivant una personalitat més sòlida que agafa volada amb unes cançons originals i sorprenents que ens connecten de forma natural i fresca amb influències tant diverses com la música mexicana, els boleros o els sons mediterranis. Aquesta vegada l’artista ha treballat amb la producció de Josep Maria Baldomà buscant aquest nou marc sonor que empaqueta l’amalgama de sonoritats i la participació de músics com Didak Fernandez (Macaco, Clara Peya…) a la bateria, Miquel Sospedra (Mazoni, Sanjosex, Xarim Aresté) al baix, que s’incorporen també a la banda pels directes. Lletres que ens parlen de les contradiccions de la vida moderna, de la bellesa de les coses senzilles o de la màgia i el poder de les connexions, sempre amb una mirada crítica al món que ens envolta però amb l’energia optimista i l’elegància que caracteritza la música de Guillem Roma. Noves cançons que arriben com una alenada d’aire fresc que conviden a la reflexió a través d’aquestes connexions entre la música, la poesia i la màgia.

Amb Connexions, Guillem Roma aconsegueix una convivència espontània entre la vitalitat i l’optimisme característics del seu projecte i una mirada crítica amb la societat i el món que ens envolta, consolidant una proposta original i innovadora a nivell creatiu. En aquest vídeo podeu veure el making of del procés de gravació del nou disc, amb entrevistes a alguns del protagonistes!